Geitenmelk zit vol met belangrijke voedingswaarden en is daarbij een uitstekend alternatief voor koemelk. De moleculaire structuur van geitenmelk is anders dan die van koemelk. Zo bevat geitenmelk kleinere eiwitmoleculen en vetmoleculen dan koemelk, waardoor het voor sommige mensen makkelijker te verteren is en het beter door de huid wordt opgenomen. Door een verbeterde en versnelde vertering van de voedingsstoffen kan geitenmelk gezien worden als snelle energetische voeding.
Maar wist je dat naast de voedingswaarde, geitenmelk ideaal is om de huid te vernieuwen en te verzorgen?

Geitenmelk wordt sinds de oudheid met name in de mediterrane landen gebruikt, en wordt vanwege de uitstekende resultaten steeds meer in cosmeticaproducten toegevoegd. Maar voordat we verder praten over het succes van geitenmelk in de wereld van de cosmetica, willen wij je een beetje meer vertellen over de voordelen en eigenschappen van geitenmelk voor ons lichaam.

Geitenmelk is rijker aan voedingsstoffen dan koemelk, en de PH-waarde van de melk heeft vrijwel dezelfde kenmerken als de opperhuid, waardoor het beter door de huid wordt opgenomen. De functie van de opperhuid is om te helpen de natuurlijke balans van onze huid te herstellen door als een verdediging te fungeren tegen mogelijke bacteriën die in contact komen met de huid.

Het wordt speciaal aanbevolen als huidverzorging voor zowel de beschadigde als de meest (over)gevoelige huid, en is over het algemeen geschikt voor alle huidtypes. Geitenmelk wordt aangeraden bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Wat zijn de gunstige eigenschappen van geitenmelk voor de huid?

  • Moisturizer
  • Anti-inflammatoire werking
  • Rustgevend
  • Anti-rimpel
  • Antibacterieel
  • Anticarcinogeen
  • Exfoliant
  • Herstellend / Voedend
  • (Be)vochtigingsmiddel

Wat voor werking hebben de vitamines uit geitenmelk op onze huid?

In geitenmelk zitten onder meer de vitaminen A, B, C, D en E. De B-vitaminen helpen bij het herstel van een droge huid en verminderen ontstekingen. Vitamine A en vitamine C geven verlichting aan de beschadigde en gevoelige huid, helpen bij het voorkomen van rimpels als bij het reduceren van al bestaande rimpels.
De antioxidanten vertragen het huidverouderingsproces en helpen huidcellen te vernieuwen.

Naast de kennis over het effect van de vitaminen uit geitenmelk op onze huid, is het ook interessant om te weten wat de rol van de mineralen in geitenmelk is. Mineralen zoals magnesium, selenium, kalium en calcium dragen bij aan de voeding, dus de gezondheid van de epidermis (opperhuid).

Vanwege zijn antibacteriële en exfoliërende eigenschappen is het zeer effectief bij de behandeling van de huid die door acne wordt geteisterd.

Naast gezichtscrèmes en bodymilk worden ook geitenmelkzepen geproduceerd, die geschikt zijn voor de hygiëne en huidverzorging van baby’s, kinderen en volwassenen met een allergische huid.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close

Cart

Geen producten in je winkelmand.