Sinds de oudheid is de genezende werking van ezelinnenmelk bekend, zowel voor de gezondheid als voor de verzorging van de huid. Hoewel er bijna niemand is die niet heeft gehoord van het feit dat de beroemde Egyptische koningin Cleopatra, dankzij het baden in ezelinnenmelkbaden, een schone en gevoede huid had, kunnen we tegenwoordig de vraag stellen: is ezelinnenmelk echt zo gezond? Moet het in onze voeding worden opgenomen? En moet er echt zeep van ezelinnenmelk worden gebruikt voor de gezichtsverzorging en tegen acne en puistjes?

Zonder de wens om iemand te overtuigen van enig nut van het gebruik van ezelinnenmelk en de producten die daaruit worden gemaakt, zullen we enkele bekende gegevens vermelden. Ezelinnenmelk is qua samenstelling het meest vergelijkbaar met moedermelk en als zodanig is het aanbevolen voor babyvoeding. Ook mensen die een intolerantie hebben voor koemelk, kunnen uitstekend ezelinnenmelk als alternatief gebruiken.
We zullen je niet lastig vallen met de gegevens over de samenstelling van ezelinnenmelk, maar het is belangrijk dat je weet dat bijna 40% van de melk bestaat uit eiwitten en ongeveer 6% uit lactose. Bovendien is ezelinnenmelk rijker aan verzadigde dan onverzadigde vetzuren, vooral uit Omega 3 en Omega 6, die nu bekend staan om hun betrouwbare gunstige effecten op de algemene gezondheid, met name het immuunsysteem, het zenuwstelstel, de psyche en het cardiovasculaire systeem van de mens.

Het is interessant te weten dat onze voorouders zeer goed op de hoogte waren van het gunstige effect van ezelinnenmelk en deze sinds de oudheid hebben gebruikt voor alle soorten huidaandoeningen en aandoeningen van de luchtwegen, vooral bij kinderen.

EZELINNENMELKZEEP VOOR HET GEZICHT

Gelukkig wordt deze uiterst voedzame melk steeds meer gebruikt, weliswaar veel meer in de vorm van allerlei soorten cosmetische producten dan in de dagelijkse voeding. De meest voorkomende is de zeep van ezelinnenmelk, maar ook verschillende soorten gezichtscrèmes op basis van ezelinnenmelk zijn erg populair, evenals bodymilk en lippenbalsem.
Alle producten, inclusief ezelinnenmelkzeep, hebben bewezen dat ze het vochtgehalte van de huid van het gezicht en het lichaam verhogen. Ze geven de huid haar glans terug en helpen haar om de elasticiteit te behouden.

Zepen van ezelinnenmelk, die je in vrije verkoop kunt kopen, worden op een volledig natuurlijke manier gemaakt, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, met de toevoeging van geselecteerde plantaardige oliën, meestal: olijf-, kokosnoot-, palm-, zonnebloem-, ricinus- en amandelolie. Ook wordt  vaak de zeep van ezelinnenmelk gemaakt met de toevoeging van olie uit druivenpitten of cannabisolie.

EZELINNENMELKZEEP TEGEN ACNE EN PUISTJES

De ezelinnenmelkzeep heeft zich goed bewezen bij de behandeling van de problematische huid. Naast het verhogen van het vochtgehalte van de huid, herstelt het ook de huidelasticiteit. Dankzij het lage vetgehalte wordt ezelinnenmelkzeep aanbevolen voor de behandeling van acne en puistjes. Bovendien dringt het door tot in de diepste lagen van de huid, droogt het de huid niet uit en is het extreem rijk aan vitamine A, B, C, D en E, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is in de vertraging van het huidverouderingsproces.

Ezelinnenmelkzeep heeft tevens een hoog gehalte aan calcium en fosfor, dat als een buitengewoon middel voor de eliminatie van dode huidcellen wordt beschouwd en volledig puur van aard is.
Om het volledig effect van ezelinnenmelkzeep bij gezichtsreiniging te bereiken, wordt aanbevolen om ook andere preparaten op basis van ezelinnenmelk te gebruiken. Vooral tegen acne en puistjes.

 1. Dag,

  Ik lees mooie berichten op jullie site over mensen die eczeemklachten zien verminderen. Ik wil jullie producten graag gaan proberen voor mijn dermatitis perioralis oftewel clownseczeem. Heb inmiddels heel wat middeltjes versleten en ben benieuwd of dit iets voor mij kan betekenen. Kennen jullie ervaringen met het gebruik van paardenmelk bij deze aandoening?
  Ik zou het fijn vinden dat te horen, alvast dank.

  Fijne dag en groet,
  Klaasina Tabak

  12/09/2022 at 04:53

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close

Cart

Geen producten in je winkelmand.