Er zijn veel schadelijke stoffen in ons dagelijks leven die schadelijk kunnen zijn voor onze gezondheid en onze huid. Er zijn veel methoden beschikbaar om deze vervelende gifstoffen op de huid aan te pakken. Het wordt aanbevolen om je huid dagelijks schoon te maken en te reinigen, zowel het gezicht als het hele lichaam, om de verontreinigingsdeeltjes en andere schadelijke stoffen tegen te houden.

Interessant genoeg is er echter een nieuw potentieel huidverzorgingsingrediënt dat kan helpen omgaan met en beschermen tegen schadelijke verontreinigende stoffen die anders hun weg zouden vinden in onze huid. Dit nieuwe ingrediënt wordt zeoliet genoemd. Dit is eigenlijk een natuurlijk voorkomend kristallijnmineraal dat, als het wordt toegevoegd aan huidverzorgingsproducten als een fijngemalen mineraalpoeder, een groot potentieel kan hebben om de huid te beschermen tegen vervuilende stoffen.

Wat is zeoliet?

Zeoliet is een natuurlijk mineraal dat zich in het algemeen vormt wanneer zakken met magma op 61.000 meter onder het aardoppervlak en lager uitbarsten en worden gecombineerd met oceaanwater. Omdat de lava door het oceaanwater wordt gekoeld, kan zeoliet uit het proces worden gevormd. Zeoliet is een kristallijnmineraal dat bestaat uit magnesium, calcium, ijzer, natrium en kalium.

Waarom is het goed voor de huidverzorging?

Ten eerste is het algemeen bekend dat magnesium, calcium, ijzer, natrium en kalium – als ze in huidverzorgingsproducten worden gebruikt – een anti-aging effect hebben. Dus dat al deze mineralen tot één zijn gemaakt, is zeker een mooi voordeel. Bovendien heeft zeoliet een kalmerend en verzachtend effect op de huid en kan het door zijn pure minerale aard de gevoelige huid niet irriteren. Het is ook bekend dat de mineralen het regeneratief vermogen in huidcellen stimuleren, oxygenatie reguleren en de huid herstellen. Bovendien helpt zeoliet om een ​​beschermende barrière te vormen tussen de huid en alle vervuilende stoffen die anders uw huid zouden kunnen aantasten. De huid blijft daardoor vrij van de schadelijke effecten van verschillende vervuilingsdeeltjes die verkleuring kunnen veroorzaken, huidirritatie en asymetrische verschijningen, en mogelijk zelfs het risico op kanker verhogen indien de specifieke verontreinigende stoffen überhaupt kankerverwekkend zijn.

Hoe gebruik je het?

Zeoliet wordt tot een fijn poeder gemalen en met water gemengd om een ​​eenvoudige zeolietcrème te maken. Deze crème kan rechtstreeks op de huid worden aangebracht om te profiteren van de kalmerende, anti-aging, regeneratieve, beschermende en glansherstellende eigenschappen. Tevens zijn er Clinoptiloliet Zeolietpoeder én Gezichtscrèmes op de markt die nog een beter effect hebben. Nog interessanter dan dat is echter het potentieel van zeoliet om aan andere huidverzorgingsproducten te worden toegevoegd. Het hebben van een stand-alone zeolietcrème is zeer nuttig, maar het creëert ook meer mogelijkheden voor je, als je je huidverzorging redelijk serieus neemt. De kans is groot dat je dagelijkse routine al bestaat uit vele stappen (cleanser, serums, moisturizer, misschien wat gezichtsolie, enz. enz.), dus het toevoegen van een andere is misschien niet meteen het meest aansprekende idee. Maar denk aan de mogelijkheden dat zeolietpoeder wordt toegevoegd aan zonnefilters, moisturizers, misschien zelfs foundations! Dit is misschien wel het begin van een krachtige nieuwe trend in huidverzorging die gebruik maakt van dit veelzijdige kleine mineraal om de uitstraling te verbeteren, schadelijke stoffen af ​​te weren, geïrriteerde huid te kalmeren en te verzachten, en nog veel meer.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Close

Cart

Geen producten in je winkelmand.